Des que la Martina li va confessar a Charlie que no es corria quan ho feien, el sexe s’ha tornat supercomplicat i la naturalitat sembla impossible. D’un dia per l’altre les confinen al municipi i la Martina es pregunta si Charlie s’enfadarà perquè no vol saltar-se les normes. De sobte, Charlie trenca el silenci amb una nota de veu que revoluciona a la Martina.

Els orgasmes

Tothom sap com són els orgasmes (especialment els femenins) a les pelis i al porno. Focs artificials a tort i a dret, crits i normalment, persones que acaben màgicament a la vegada (i amb una penetració ràpida). Tot això és ficció i molts pocs cops s’apropa a la realitat.

I quina és la realitat? Doncs que molt poques dones experimenten l’orgasme durant la penetració perquè la majoria necessiten estimular altres parts dels seus genitals, com el clítoris, per poder arribar-hi.

Com que tot això és una mica tabú, no se’n parla i per no fer mal a l’altra persona, o per timidesa, hi ha cops que no es comunica. Tot i que l’orgasme no és el més important d’una relació sexual, no hauria de fer vergonya compartir què necessitem (i com ho volem) per sentir el màxim de plaer i arribar a aquest objectiu. Parlar durant el sexe és quelcom important que potser ens pot fer vergonya al principi però que en el fons, farà que millori la relació a molts nivells. Dir la teva, sempre hauria de ser ben rebut en una relació igualitària i on tots els plaers són importants. I aprendre del què l’altra persona t’està explicant, t’aportarà experiència i coneixement.

El binarisme de gènere i les persones no-binàries

La societat es troba organitzada de forma binària i a tot arreu, tot es troba estructurat al voltant de dos tipus de persones: les dones i els homes. Al voltant d’aquestes categories hi ha creences, estereotips, es generen diferències i fan que ens haguem de posicionar (o ens posicionen) en una banda o una altra. Ja sigui al nèixer (en base al que tenim entre les cames) o en moure’ns pel món. Us adoneu que això fa que triem un lavabo, un estil de vestir, un tipus de pentinat, una actitud concreta, etc.?

No complir aquesta norma, no entrar en una d’aquestes categories ja pot ser un problema per a la norma social i sovint hi ha persones que reben insults per no encaixar en el què s’espera del “ser dona” i/o del “ser home”. Homes que són “massa” femenins (afeminats, sensibles, amb gustos que normalment s’associen a la feminitat) o dones que són “massa” masculines (barroeres, esportives, que no s’arreglen). Tot això són rols de gènere i són idees que ens motiven a actuar d’una manera o una altra, però això no hauria de ser així, i és que realment no hi ha coses de noies i coses de nois, sinó que tothom hauria de ser lliure de ser i existir com vulgui sense rebre violència per ser un/a mateix/a.

Les persones no binàries, com Charlie, són aquelles que no encaixen en aquesta norma binària que en base als genitals de naixement ens diu com ens hem de sentir i identificar. Aquestes estan connectades amb el fet que no s’ubiquen en una banda o altra d’aquesta feministat vs. masculinitat que defineix la societat, i es posicionen a un espai entremig. Aquest, és ple de grisos, i cada persona no binària és diferent, però normalment parlem de persones que o no s’identifiquen ni com a dones ni com a homes, o s’identifiquen amb tots dos gèneres o tenen una identitat que flueix.

https://crema.cat/wp-content/uploads/2021/06/08_Crema_Final_1.mp4