La Zoe se sent sola últimament. Fa match amb el perfil d’un noi, però en obrir el xat resulta ser una parella. En Gael i la Sara busquen una noia amb la que compartir converses sobre cine i el que sorgeixi. La Zoe es cabreja: se sent enganyada i no vol ser el caprici sexual d’una parelleta feliç. Fins que en una conversa amb la seva companya de pis s’adona que la Sara és la noia que li serveix les birres al bar de sempre, i decideix connectar-se de nou. Després d’unes disculpes, la Zoe forma part d’un moment d’intimitat à trois.

Qui som a les apps i a les xarxes

Hi ha moltes maneres de conèixer gent, una d’elles són les apps, com en el cas de la Zoe. Quan ella fa match amb algú, creu que aquell és el perfil d’en Gael, però resulta que és un perfil de parella. La Zoe se sent enganyada i amb raó.

Cal que anem de cara amb qui som i què esperem de la nostra experiència a les apps i les xarxes. La sinceritat segurament ens estalviarà mals de cap, a part de trobar connexions genuïnes ja que de segur, hi haurà gent a qui li interessarà el mateix que tu i molt millor ser clars/es des de bon principi que haver de donar explicacions a gent a qui podem molestar.

Monogàmia i altres models relacionals

La monogàmia és el model tradicional de relació que predomina a la nostra societat. Es podria dir que és un tipus de relació sexual i afectiva que es basa en l’exclusivitat: la persona només té aquest vincle amb una sola persona, la seva parella. Hi ha però altres models de relació i és que no té perquè agradar-nos només una persona a la vegada.

Hi ha molts tipus de relacions no monògames: des de tenir varies parelles amb qui establim diferents vincles, fins a tenir una relació oberta on la persona pot relacionar-se puntualment amb altres persones sense deixar de tenir un vincle principal amb la seva parella.

No hi ha un únic model vàlid per a tothom, i és que ja sigui monògama o d’un altre tipus, l’important d’una relació és que estigui basada en la confiança i en la comunicació: cal parlar-ho i arribar a acords on totes les persones se sentin còmodes i respectades.

https://crema.cat/wp-content/uploads/2021/06/09_Crema_Final_1.mp4