La Candela i en Youssef fa poc temps que surten. Entrem als seus caps per saber tot el que pensen durant la seva primera vegada. Les inseguretats porten a confusions i riures. En realitat ni el Youssef li dona tanta importància a la fita sexual, ni la Candela a l’emocional. Els dos estan d’acord en una cosa: no ha estat perfecte, però en volen més.

Què és això de la virginitat?

La societat ha fet que la virginitat sigui un tema controvertit i sovint tabú. A segons quines edats, seguir sent verge és una mena de pecat, però alhora, sobretot a les noies, se’ls hi diu que és el més preuat que tenen i que no l’han de perdre fins que no trobin la parella adequada.

Se suposa que perdem la virginitat quan tenim sexe per primera vegada però… Què és ben bé això de tenir sexe?

Normalment, sembla que quan parlem de tenir sexe, estem parlant de penetració penis-vagina, però què passa amb totes les altres pràctiques? Cal que hi hagi un penis perquè es perdi la virginitat? Aleshores, les persones que tenen relacions amb genitals que no són un penis no la perden mai? Al final, això de la virginitat sembla ser que és un concepte que cadascú ha de definir segons les seves trajectòries i pràctiques. A més, val la pena recordar que no defineix el nostre valor com a persones ni ens fa més o menys madures.

Fa mal la primera vegada?

Fer-ho per primera vegada (sigui la pràctica que sigui, que no tot és penetració i hi ha tantes pràctiques com persones que les practiquen), ha de ser perquè ho decidim, ho volem, en tenim ganes i sentim desig, no perquè toqui o perquè se’ns pressioni. Si no en tens ganes o sents que no és el moment, no ho és i punt.

En el cas de la penetració, sovint tenim por de fer o fer-nos mal tenint sexe. És normal, ho hem sentit dir tantes vegades… El que és important és que hi hagi dilatació i lubricació, del contrari ens pot acabar molestant o fent mal. Així que cap vergonya en fer servir productes lubricants, que això va d’estar còmodes i sentir plaer, no molèstia o dolor. Estar excitades, la saliva o el lubricant ens poden anar bé per fer l’experiència més fàcil i agradable, per exemple.

https://crema.cat/wp-content/uploads/2021/06/04_Crema_Final_1.mp4