La Gina i la Victòria es coneixen en una web i comencen a xatejar i tontejar en privat. La conversa sexi i enginyosa va pujant de to. Abans d’enviar-se imatges, decideixen jugar a endevinar com s’imaginen. El que sembla un joc eròtic amaga records amargs d’històries passades i deriva en un final que –evidentment– no havien imaginat.

Què vol dir això de ser “normal”?

La norma social és com allò que no s’escriu, però que socialment tothom entén o considera coherent i habitual. Però la norma apreta, és avorrida, i a més, deixa fora a moltíssima gent. Quants cops hem vist personatges a les sèries o als anuncis i ens hem sentit representats o representades? Segur que ben poques, perquè pocs cops reflecteixen la realitat.

La vida real és plural i plena de persones amb tota mena de mides de cossos, de colors de pell, de tipus de nas, de forma dels ulls, de maneres de moure’s pel món. O és que tothom és igual de “normal” i té les dents perfectes, cossos esvelts, cabelleres rosses de perruqueria i cames quilomètriques? La Victòria no té la pell blanca ni rosada i s’empipa amb raó.

Sexpreading, que difonguin les teves imatges sense consentiment és violència

No a tothom li agraden les mateixes coses ni al llit ni a la vida en general. Hi ha gent a qui li posarà enviar fotos sexis i practicar sèxting, però no hem de pressionar per a que algú ens n’enviï ni enviar-ne nosaltres sense demanar a l’altra persona si li ve de gust rebre-les.

Això sí, fer sèxting, lliure i voluntàriament, que està guai i pot ser molt divertit i picant (i molt útil si tenim una relació a distància), no és el mateix que patir sexpreading.

El sexpreading és un tipus de violència i consisteix en que una persona difongui, sense el consentiment de qui hi apareix, imatges de contingut sexual. La persona que comet aquest acte està sent responsable d’una agressió sexual i està traint la confiança de la persona que ha enviat la fotografia (que en cap cas té culpa o responsabilitat de res!). Si algun cop reps una foto que s’emmarca en aquesta situació, talla la cadena i no participis a difondre unes imatges que no tens consentiment per tenir ni compartir.

https://crema.cat/wp-content/uploads/2021/06/03_Crema_Final_1.mp4