En una de les seves primeres cites, l’Ona li pregunta al Lucas si al llit és dels qui escalen muntanyes o dels qui prefereixen nedar en llacs. En Lucas no entén res, així que l’Ona li fa una demostració pràctica. Els qui volen escalar muntanyes veuen el sexe com una progressió cap amunt i sense desviar-se del cim. Nedar en un llac és pausat, plaent, admet digressions, pauses, i el cim no és l’objectiu.

No tot és lineal

Com explica l’Ona, les relacions sexuals, el “follar”, no és una cosa lineal, una cursa amb final concret al que tothom ha d’arribar (l’orgasme). Tenir aquest imaginari, que se’ns ha creat a través de ficcions com les pelis o el porno, pot fer que ens frustrem si la situació no va com creiem que ha d’anar, que fingim, que ens cansem o què sentim que no ho estem “fent bé”.

Està bé escoltar-nos el cos, el desig, les emocions i escoltar a l’altra persona. Fer un “check-in”, assegurant que tenim en compte a l’altra i que tot el que està passant és agradable i desitjat. A més, així, explorant i sense presses ni guió (ja és hora de saber que no existeixen els preliminars!), podem arribar a trobar diferents zones del cos que ens despertin plaer i quan més explorem, més podrem conèixer què ens agrada i podem implicar també molts sentits per anar ampliant l’imaginari que tenim del sexe.

Com lliguem?

Doncs no hi ha una fórmula màgica i òbviament tothom té gustos i maneres diferents de relacionar-se, però el que està clar, és que això d’anar de “malote” està passat de moda diguin el que diguin les pel·lícules romàntiques.

En Lucas al principi deixa anar uns comentaris molt desagradables i masclistes i això fa que l’Ona tingui ganes de passar d’ell: què és això de cossificar a les noies i generalitzar d’aquesta manera? Ell rectifica a temps, es disculpa i s’adona que era la seva inseguretat parlant, però no tothom li donaria una altra oportunitat.

És important tractar a les persones amb respecte i això de que “los que se pelean se desean” és un mite que hem de deixar de repetir. Si volem lligar, segurament el millor és ser agradables, anar de cara i mostrar interès alhora que respectant els límits de les altres persones.

https://crema.cat/wp-content/uploads/2021/06/10_Crema_Final_1.mp4